Verslag en foto’s – optreden 28 januari in de Lawei

Nieuwjaarsconcert 28 januari 2017.
Kleine zaal van de Lawei, Drachten

Een combinatie van de Drachtster Harmonie en het stedelijk Muziekcorps Harmonie uit Franeker heeft afgelopen zaterdag een zeer indrukwekkend concert gegeven. De leiding was in handen van ‘onze’ dirigent, Luc Feikens, die ook in Franeker op de bok staat.
Het was een imposant muzikaal feest, met ook nog een optreden van het popkoor Timeless uit Drachten, en het kon niet op ook nog een geweldige demonstratie van de slagwerkschool uit Drachten, uitgevoerd door Boudewijn Benjamins en Gerben Jongsma. Wat een demonstratie van synchroon slagwerk. Enorm.
Het grote orkest ging voortvarend van start met Fanfare for a new Horizon, gevolgd door Condacum, die ons bracht naar Pacific Dreams. Cry of the Falcon bracht ons naar nog hogere sferen, om even later weg te dommelen bij het Dagboek van een Herdershond.

Timeless bracht een ons een oorstrelend optreden met bekend en wat minder bekende zang. Dominique Robouts had de dames en één heer goed in toom. Zeer fraai begeleid door een enthousiaste pianist.

Na de pauze was het donder en gestuurd geweld door Boudewijn en Gerben. Super.

Het tweede optreden van de “BIG”-band was ongekend, door de muziekkeuze van recentere aard, origineel van Gloria Estefan, Simply Red, Sting, Earth Wind & Fire, Stevie Wonder. Een zeer gevarieerd spektakel. Luc Feikens heeft de combinatie van de orkesten tot een zeer grote hoogte getild. Zoals al gezegd, INDRUKWEKKEND.

Het staande applaus van de hele zaal was niet meer dan terecht. Het wekt wel hoge verwachting voor een volgend optreden.

Foto’s van het optreden vind je via deze link.

Optreden bij de Slachtemarathon

Zaterdag 4 juni 2016 was er een optreden van de Harmonie uit Franeker gecombineerd met de Drachtster Harmonie. Piet Paulusma was ons zeer gunstig gezind en bezorgde ons het mooiste weer dat je kunt bedenken. Het gezamenlijke orkest speelde in een magnifieke tent, met een perfecte geluidsinstallatie, zo’n 4,5 kilometer na de start van de wandeltocht.

Het optreden werd vergezeld door Piter Wilkens, waarmee we een sfeervol programma hadden samengesteld. De meest bekende liedjes van Piter werden gezamenlijk ten gehore gebracht: Blaasmuzyk, Knoopkes, Bêst Genôg, Moeke’s koek en sopiekream, Greideroas en de Bearenburch is myn Sjirurch. Piter verzorgde daarnaast nog een solo optreden. Het was een publiektrekker van jewelste, een pracht van een stemmingmaker.

De nummers Can’t take my eyes of off you, Go West, Let me entertain you, Marco Borsato, Matrimony, Springtime, Thank you fort he music en Song and Dance kwamen op het conto van het gezamenlijke orkest, en zo hielden we ruim 1 uur en 3 kwartier het publiek en de wandelaars vrolijk.

En dat alles was weer onder leiding van Luc Feikens, die zowel in Franeker als Drachten de Baton ter hand neemt. Om met Ronnie Tober te spreken “in één woord, GEWELDIG!”.

Bekijk via deze link de foto’s.

IMG_5666 (1) IMG_5691