Meldij: Open Huis Muziek 21 juni 2014

21-06-2014_OpenhuisOp zaterdag 21 juni houdt de Meldij een Open Huis in de Brede School de Wiken. Deze wordt gehouden van 11:00 – 13:00 uur. Wij als Drachtster Harmonie mogen tijdens dit Open Huis reclame maken voor ons leerlingenorkest. Vanaf 10:00 mogen we een tafeltje inrichten met foldertjes enzo. Wil je meer weten over onze aanwezigheid neem dan even contact op met Anita Cordes of stuur even een mail naar secretariaat@drachtsterharmonie.nl

Meer info over het Open Huis Meldij zie de website van de Medlij

Concerto Primavera

Drachtster Harmonie Inferno -0Op zondag 30 maart 2014 speelde de Drachtster Harmonie, onder leiding van Luc Feikens, samen met het leerlingenorkest, onder leiding van Oene Krist, voor wel vijftig mensen, die ondanks het prachtige lenteweer toch in ons eigen honk konden genieten van prachtige muziek. De klimrekken waren verscholen achter grote zwarte doeken die voorzien waren van metershoge vioolsleutels, en de zaal was weer versierd met  fraaie bloemstukken, verzorgd door onze huissponsor Bloemisterij Koolhaas.

Een zeer gevarieerd programma zorgde ervoor dat het publiek geboeid bleef luisteren naar The Essence of Music, Upside Down, het overbekende Saturday Night Fever en Inferno. Nieuw was de begeleiding van dit laatste indrukwekkende muziekstuk Inferno door twee beeldschermen, (met dank aan Hans Stuurman en Aukje Weening) die zowel beeld als geluid produceerden dwars door de muziek heen van de Drachtster Harmonie. Het gaf voortreffelijk weer hoe de componist Sven van Calsteren zijn muziek uitgebeeld wilde zien. Als vanouds werd het subliem aan elkaar gepraat door dirigent Luc Feikens.

Foto©HAST-1447Na de pauze kwam het leerlingen orkest aan bod, die overduidelijk gegroeid waren in aantal en in kwaliteit. Het prachtige koraal  Pilgrims werd voortreffelijk uitgevoerd, gevolgd door de goed uitgevoerde stukken Ranger Rock, Autummn Holiday, Spanish Nights en Tiger Rock. Dirigent Oene Krist kon tevreden zijn over de prestaties van zijn pupillen. Een staande ovatie was de dank van het publiek.

 

Foto©HAST-1451De Drachtster Harmonie vervolgde met het overbekende Blue Tango, het pittige stuk Interplay for Band en de tune van de (oude) TV-serie Hawaï-5-O oftewel Hawaï Five-O Theme. Als toegift kwam Salamanca aan bod.

Zoals zo vaak, hadden de thuisblijvers ongelijk. Tevreden ging het publiek naar buiten om thuis of elders nog van het fraaie lenteweer te genieten.

Geschreven  door : Frans Mulder

Voorjaarsconcert 30 maart 2014

Poster voorjaarsconcert '14Op 30 maart heeft de Drachtster Harmonie weer haar voorjaarsconcert. Door zowel het groot orkest als het leerlingenorkest zullen diverse nummers vertolkt worden.

In de pauze is er gelegenheid om vast uw paasbrood of suikerbrood te bestellen. De winst uit de verkoop gaat naar de vereniging voor bijvoorbeeld onderhoud van de muziekinstrumenten.

 

Poster voorjaarsconcert 2014