Najaarsconcert 2014

OrkestfotokopieOok dit jaar zal de Drachtster Harmonie weer een najaarsconcert geven voor alle belangstellende. Het concert zal plaats vinden op 22 november en start om 20.00 uur. Meer informatie zal binnenkort via de website verschijnen

Locatie van het traditionele concert is MFA de Bouwen.

Kaarten voor de concert zijn ’s avonds bij de ingang van MFA de Bouwen te verkrijgen.

20 september Terras Graancirkel

De Graan Crkel

Op 20 september 2014 zal de Drachtster Harmonie haar jaarlijkse optreden geven in het centrum van Drachten. In tegenstelling tot het verleden zal het optreden niet plaatsvinden onder het carillon van Drachten, maar op het terras van De Graancirkel Drachten, Raadhuisplein 3.

Het optreden zal plaatsvinden onder leiding van dirigent Luc Feikens.

Aanvang van het optreden is 14.00 uur. Bij regen zal het optreden niet doorgaan.

Bron foto: Fokke Wester

Concerto Primavera

Drachtster Harmonie Inferno -0Op zondag 30 maart 2014 speelde de Drachtster Harmonie, onder leiding van Luc Feikens, samen met het leerlingenorkest, onder leiding van Oene Krist, voor wel vijftig mensen, die ondanks het prachtige lenteweer toch in ons eigen honk konden genieten van prachtige muziek. De klimrekken waren verscholen achter grote zwarte doeken die voorzien waren van metershoge vioolsleutels, en de zaal was weer versierd met  fraaie bloemstukken, verzorgd door onze huissponsor Bloemisterij Koolhaas.

Een zeer gevarieerd programma zorgde ervoor dat het publiek geboeid bleef luisteren naar The Essence of Music, Upside Down, het overbekende Saturday Night Fever en Inferno. Nieuw was de begeleiding van dit laatste indrukwekkende muziekstuk Inferno door twee beeldschermen, (met dank aan Hans Stuurman en Aukje Weening) die zowel beeld als geluid produceerden dwars door de muziek heen van de Drachtster Harmonie. Het gaf voortreffelijk weer hoe de componist Sven van Calsteren zijn muziek uitgebeeld wilde zien. Als vanouds werd het subliem aan elkaar gepraat door dirigent Luc Feikens.

Foto©HAST-1447Na de pauze kwam het leerlingen orkest aan bod, die overduidelijk gegroeid waren in aantal en in kwaliteit. Het prachtige koraal  Pilgrims werd voortreffelijk uitgevoerd, gevolgd door de goed uitgevoerde stukken Ranger Rock, Autummn Holiday, Spanish Nights en Tiger Rock. Dirigent Oene Krist kon tevreden zijn over de prestaties van zijn pupillen. Een staande ovatie was de dank van het publiek.

 

Foto©HAST-1451De Drachtster Harmonie vervolgde met het overbekende Blue Tango, het pittige stuk Interplay for Band en de tune van de (oude) TV-serie Hawaï-5-O oftewel Hawaï Five-O Theme. Als toegift kwam Salamanca aan bod.

Zoals zo vaak, hadden de thuisblijvers ongelijk. Tevreden ging het publiek naar buiten om thuis of elders nog van het fraaie lenteweer te genieten.

Geschreven  door : Frans Mulder

Voorjaarsconcert 30 maart 2014

Poster voorjaarsconcert '14Op 30 maart heeft de Drachtster Harmonie weer haar voorjaarsconcert. Door zowel het groot orkest als het leerlingenorkest zullen diverse nummers vertolkt worden.

In de pauze is er gelegenheid om vast uw paasbrood of suikerbrood te bestellen. De winst uit de verkoop gaat naar de vereniging voor bijvoorbeeld onderhoud van de muziekinstrumenten.

 

Poster voorjaarsconcert 2014