Muziek en Jolijt in Drachten

Op zondagmiddag 27 september 2015 vond op het Museumplein in Drachten een muzikale happening plaats, waar diverse muziekensembles hun waren uitstalden en muziek maakten. Het was een happening die het beste gekenschetst kan worden met een nummer, ten gehore gebracht door de Drachtster Harmonie, als Fiesta en el Pueblo.  Ook  muziektempel Iduna gaf acte de presence en kondigde het programma van de komende tijd aan.  De trommelslagers van Drachten kwamen ruimschoots aan bod, en die trommelden dwars door het optreden van de Drachtster Harmonie heen. Onze Harmonie stond vandaag onder leiding van Ronald van Dijk, normaal één van onze trompettisten, vanwege afwezigheid van onze dirigent Luuk Feikens.  Ondanks de al genoemde ruis op de lijn heeft de Drachtster Harmonie een lovenswaardig optreden gegeven met vele klassieke nummers. Klassiek in de zin van “Gouwe Ouwen.”
Waaronder Het Dorp (bekend van Wim Sonneveld), een mix van muziek van Elvis Presley, Glenn Miller, Marco Borsato, het genoemde Fiesta en el Pueblo en nog vele andere.
De ruime die ons toegewezen werd, was het podium waar meerdere artiesten optraden, vaak in hun eentje of slechts met enkelen. De Drachtster Harmonie paste als een worst in het velletje op het podium, erg klein dus.  Het verdiend aanbeveling een iets groter podium bij zo’n gelegenheid te plaatsen.
Er was sfeer te over, met een waardig  aandeel van de Drachtster Harmonie. Met dankzegging aan de vele invallers van andere orkesten uit andere plaatsen.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.