Het Orkest

De Drachtster Harmonie is een harmonieorkest dat in maart 1946 is opgericht en inmiddels meer dan vijfenzeventig jaar bestaat. Het orkest speelt klassieke harmonie muziek, aangevuld met vlotte moderne populaire muziek. Soms verschijnt er ook wel eens een muziekstuk met een swingende achtergrond.

Het orkest staat onder leiding van Luc Feikens die de wind er goed onder heeft en het orkest naar een hoger plan tilt. Tijdens de concerten die met enige regelmaat gegeven worden, ontpopt de dirigent zich als een begenadigd spreker, die de muziek op humorvolle wijze aan elkaar praat.

De repetities zijn iedere woensdag avond van 19.45 uur tot 21.45 uur. De optredens beperken zich niet alleen tot Drachten, maar worden ook in de omgeving van Drachten gegeven. Dat wij daarnaast ook wel eens optreden in Duitsland hebben, maakt het alleen maar nog leuker dan het al is. De sfeer is voortreffelijk, en ook wij huldigen het principe “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Anders gezegd, wij kunnen nog wel enkele enthousiaste leden gebruiken. Zoals mensen die bariton (euphonium), hoorn, trompet of trombone spelen. Klarinettisten zijn ook altijd welkom, eigenlijk iedereen die het leuk vinden in een Harmonieorkest te spelen en al enige ervaring hebben. Kijk, luister en proef de ontspannen sfeer, tijdens de repetitie avonden waarvoor u van harte bent uitgenodigd!

Scroll naar boven